Lav klimabelastning

Nærhed og grøn energi

Danish Woodlands har højt fokus på minimering af transport og omlæsning. Derfor fragtes træet typisk på skovmaskinen direkte til savværket i nærområdet, hvor det tørres vha. grøn energi fra sol og vind.

Direkte fra skov til savværk

Danish Woodlands mærkningen indebærer også etablering af skovnære og mindre savværker som sikrer muligheden for en skovnær produktion der mindsker transport og behov for omlastninger. Ofte vil skovejerens egne maskiner kunne transportere det nyskovede træ direkte til savværket.

Dette skal ses som en dramatisk kontrast til den klimabelastende transport af udenlandsk træ til dansk møbelproduktion.

Denne nære transport af mindre colli er selvsagt mere mandskabskrævende end traditionel stor-skala logistik, men opvejes økonomisk af det langt færre antal mellemhandlere i det rent nationale Danish Woodlands økosystem

Tørring m.v. vha grøn energi

Hele vejen gennem tørringsprocessen har Danish Woodlands fokus på at minimere energiforbruget og holde vores processer så bæredygtige som muligt. Vi optimerer kontinuerligt processen for at spare endnu mere på energien og det klimaaftryk, vi sætter. Tørring med grøn energi giver en lavere energibelastning på miljøet end andre energiformer. Derfor er det naturligt for os at have fokus på grønne energiformer.

Hos Danish Woodlands sker opskæring af træ fra de danske skove på en nyere båndsav, som sikrer en høj effektivitet, når vi skærer træet ud. Samtidig har vores sav i sig selv et lavt energiforbrug. Energien til båndsaven er udelukkende fra grøn energi, som for os er certificeret energi fra vedvarende kilder som især vindenergi. Vi køber vores energi hos Natur Energi.

Når træet er skåret op, reducerer vi vores energiforbrug ved først at lægge træet til lufttørring under tag, så energiforbruget ved den efterfølgende ovntørring minimeres betragteligt.

Skal dit produkt bære Danish Woodlands mærket?

Kontakt os på mail eller telefon: 26 65 22 45 og lad os tage en snak om, hvordan dit produkt kan være med til at udbrede kendskabet og kvalitetsfølelsen af træ fra de danske skove, dyrket, skovet og produceret med respekt for vores klima, natur og biodiversitet.

DANISH WOODLANDS

Mariagervej 3  |  9560 Hadsund  |  26 65 22 45  |  info@danishwoodlands.dk  |  CVR: 43 61 90 71